Mange i verden husker utvilsomt den gripende historien om chilensiske gruvearbeidere som ble reddet etter å ha vært to måneder langt under jorden i en sammenrast gruve.

Nå er 24 av gruvearbeiderne, flere av dem ledsaget av sine koner, kommet til Israel på et ukelangt opphold etter invitasjon fra det israelske turistdepartementet.

Ved sin ankomst til Tel Avivs flyplass, Ben Gurion, ble de spurt hvorfor de hadde valgt å reise til Israel. Svaret kom fra en representant for gruppen, Jose Enriques, som sa:

- Det er et privilegium og en velsignelse for oss å komme nær til Guds sted og takke Ham for den styrke og det mot Han gav oss, og takke de tusenvis som bad for vår redning. Det er en mulighet for oss til å styrke vår tro på Jesus.

En annen gruvearbeider, Raul Bustus, sa at Israel har et stort hjerte – og landet er vakkert.

En tredje, Mario Gomez, sa at det israelske folk “har en masse hjerte”, og at han ser frem til å besøke de hellige steder og takke Gud for å ha reddet dem.

Gruppen ble på flyplassen ønsket velkommen av Chiles ambassadør, Joaquin Montes, og av turistminister Stas Miseznikov.

Ministeren sa:

- Denne gruppen menn vil bli husket i historien for sitt mot, tro og solidaritet – menneskeåndens triumf. De viste utholdenhet og seiglivethet ved å klynge seg til livet under en av de vanskeligste prøvelser mennesker kan oppleve.

Gruvearbeiderne har et stort program under sitt opphold i Israel, bl.a. besøk i Fødselskirken i Betlehem, Bebudelseskirken i Nasaret, Massada, Dødehavet, minneinstitusjonen Yad Vashem i Jerusalem for de seks millioner jødene som ble drept under nazismen, og en mottakelse hos president Shimon Peres.

http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=18900

Tips oss hvis dette innlegget er upassende