Det er ikke første gang amerikanske CIA leier nordmenn til å overvåke andre nordmenn. Etter 1945 vokste antall agenter fra 80 til nesten 1000 på 1960-tallet og framover. Da den kalde krigen gikk over rundt 1990 ble disse folkene arbeidsledige og dermed et problem for regjeringa.

Løsningen ble at Stortinget under regjeringen Brundtland vedtok en hemmelig proposisjon i 1993 om å betale lønn og pensjoner til denne gjengen.

Daværende utenriksminister Johan Jørgen Holst fikk store problemer da han et halvt år senere lekket opplysninger til VG om at norske offiserer var betalt av CIA.

Etter krav fra Frp-formann Carl I. Hagen ble det oppvaskmøte på stortingspresidentens kontor. Hagen krevde at Holst ble straffa for brudd på taushetsplikten. (Dokumenter i saken er hemmelige fortsatt).

Fire uker senere døde Johan Jørgen Holst. CIA har hemmelige metoder for å simulere hjerneblødning, som var offisiell dødsårsak for 56-åringen…

Ellers er Holst kjent som Oslo-avtalens far (mellom palestinere og israelere). (Hm..Olof Palme døde et år etter å ha åpnet dørene for Arafat i 1985…og så kom Holst med avtalen i 1993 og dør i -94…?!)

Kilde: Bergens Tidende 9. mars: http://www.bt.no/meninger/kommentar/Jakta-paa-%26laquo%3Bupaalitelige-norske-borgere%26raquo%3B-1268587.html

Tips oss hvis dette innlegget er upassende